Restips

Toscana - dalar, vingårdar & olivodlingar

Den vackraste regionen i Italien anses av många vara Toscana - med sina idylliska landskap, medeltida bergsstäder, dalar, vingårdar och olivodlingar. Toscana är även hemvist för några av världens mest berömda konststäder, gastronomiska läckerheter, utmärkta viner och mycket vänliga människor.

Det finns många anledningar till att besökare kommer till Toscana. Många kommer på jakt efter konst, andra för att utforska landsbygden. Gourmeter och vinälskare besöker området för att njuta av den lokala maten och välkända viner. Vandrare och cyklister kan njuta av bergsleder, böljande kullar och sommarsemestrar vid havet.

Det snabbaste sättet att nå Toscana är med flyg. Det finns två huvudflygplatser i Toscana; Pisa International Airport, Galileo Galilei och den mindre flygplatsen i Florens, Peretola. Du kan också flyga till Italiens största flygplatser i Rom eller Milano, hyra en bil och göra en tre-fyra timmars bilresa till Toscana. Att hyra bil och köra är det mest populära och enklaste sättet att ta sig runt och njuta av vackra landskap och besöka sevärda platser.

Toscana är traditionellt ett populärt resmål i Italien, de huvudsakliga turistmålen är Pisa och dess lutande torn, Florens, Siena, Lucca, Cortona, San Gimignano och många fler. Här är några tips från oss, som vi varmt rekommenderar inför ditt nästa besök i Toscana! 

1. Ta en LEKTION I ITALIENSK MATLAGNING

Varför inte bli en italiensk matlagningsexpert under din semester i Toscana? Matlagningskurser är mycket populärt och en trevlig aktivitet att göra tillsammans med vänner och familj under semestern. Det är även möjligt att ordna så att en lokal kock kommer och lagar mat i villan ni bor i. En lektion i matlagning är ett ypperligt tillfälle för dig att lära dig mer om traditionell, toskansk mat, vin och ta del av recept av lokalbefolkningen. En unik upplevelse som absolut är värd ett försök! 

2. upplev CARNEVALE DI VIAREGGIO

Viareggio - Tyrrenska havets pärla, är med sin vackra sandstrand huvudsakligen ett sommarresmål. Trots detta rekommenderar vi att göra ett besök under den årliga och traditionella maskeradparaden Carnevale Di Viareggio. Karnevalen är en av världens största och mest kända, något som alla borde uppleva minst en gång i livet. Carnevale Di Viareggio firar 145 år nästa år (2018) och kommer att äga rum från slutet av januari till slutet av februari. Om du inte har upplevt denna festival innan är det nu ett perfekt tillfälle att göra det! 

3. UTFORSKA NATURLIGA VARMVATTENKÄLLOR

Tänk dig: ångande varmt vatten som strömmar ned över klipporna - omgivna av praktfull natur och vackra ängar. Visst låter det underbart? I Toscana kan du hitta massor av naturliga, varma källor, från Lunigiana i norr till Val d'Orcia i söder. De varma källorna är vanligtvis gratis och du kan besöka dem när du vill; dag som natt, sommar som vinter. Till exempel är Petriolo och Saturnia några av de platser där en kan hitta varma källor. 

Ja, det finns definitivt mycket att göra och se i Toscana. Svårigheten är verkligen vart en ska börja. Ju mer du lär känna regionen, desto mer upptäcker du hur oändligt mycket Toscana har att erbjuda! Ha en trevlig resa - Buon Viaggio! :)