Restips

Lago Maggiore - charmiga byar, vackra berg & medeltida slott

Lago Maggiore är en av de mest populära destinationerna i norra Italien. Med charmiga byar, vackra berg och medeltida slott är det inte svårt att förstå varför. Lago Maggiore är ett utmärkt resmål för den som vill njuta av lugn och ro, italiensk matkultur och historiska sevärdheter. Dessutom erbjuder Lago Maggiore många möjligheter till olika typer av aktiviteter såsom vandring och cykling. Lago Maggiore ligger på gränsen till Italien och Schweiz, endast 60 kilometer från Milano. Längs sjön finns det många byar och städer, bland annat Arona, Stresa, Cannero Riviera och Locarno.

Det finns flera olika orsaker till varför Lago Maggiore är en av norra Italiens populäraste destinationer. Naturen som omger sjön är otroligt vacker med många spektakulära berg och öar, charmiga byar och medeltida slott. Det finns gott om sevärdheter att ut utforska och uppleva men atmosfären är även perfekt för den som bara vill koppla av och njuta fullt ut.

Det enklaste sättet att resa till Lago Maggiore är att flyga till Malpensa flygplats i Milano. Lago Maggiore ligger i ett fuktigt, subtropiskt område och den genomsnittliga årstemperaturen ligger på 15,5°C och sjövattnet ligger runt 20-22°C i juli och augusti.

Det finns flera öar i Lago Maggiore, bland annat Borromeiska öarna, Brissagoöarna, Castelli di Cannero och Isolino Partegora. Borromeiska öarna omfattar öar som Isola Bella, Isola Madre, Isola dei Pescatori, Isolino di San Giovanni och Scoglio della Malghera. Dessa öar är populära turistattraktioner på grund av deras otroliga landskap och det är definitivt värt att utforska dem när du besöker Lago Maggiore!

1. LAGO MAGGIORE EXPRESS

Lago Maggiore Express Lake Tour är ett bra sätt att uppleva Lago Maggiore och dess omgivning på. Sightseeingturen tar dig med tåg genom vackra landskap, pittoreska byar och populära destinationer som Stresa, Ascona och Locarno där du kan absorbera den lokala kulturen. Den tre timmar långa båtturen tvärsöver sjön tar dig till bland annat Borromeiska öarna, Brissagoöarna och Castelli di Cannero. På alla öar finns mysiga byar och vackra stränder. Sightseeingturen tar dig även till Ticino i södra Schweiz. Turen är perfekt för alla som vill uppleva Lago Maggiore och njuta av medelhavsatmosfären.

2. SASSO DEL FERRO

Sasso del Ferro är ett 1062 meter högt berg i byn Laveno. Berget är en av Lago Maggiores populäraste sevärdheter. För att komma upp på berget kan du till exempel ta en linbana från Lavenos centrum. Från toppen av Sasso del Ferro kan du njuta av en spektakulär utsikt över nästan hela Lago Maggiore. På toppen finns även en högklassig restaurang där du kan njuta av italienska delikatesser. Förutom Sasso del Ferro finns det även flera andra sevärdheter och aktiviteter i Laveno, till exempel många historiska sevärdheter och möjligheter att utöva olika sporter.

3. ROCCA D'ANGERA

Längs Lago Maggiore finns också många olika museum och ett av dem är Rocca d'Angera. Denna underbara fästning ligger i södra delen av Lago Maggiore och här möts spektakulära trädgårdar med historiska salar där du kan beundra målningar, porträtt och möbler från olika epoker. Det finns även ett leksaksmuseum som tenderar att vara en favorit bland med barn. Rocca d'Angera omfattar fem olika byggnader från från medeltiden till 1400-talet: Torre Castellana, Ala Scaliegra, Ala Viscontea, Torre di Giovanni Visconti och Ala del Borromeo. Detta museum är definitivt värt ett besök.