Restips

Algarve - vackra stränder, spektakulär natur & golfbanor i världsklass

Algarve är ett av Portugals mest populära turistmål. Detta beror delvis på de vackra stränderna, delvis på områdets rika kulturhistoria och delvis på de fantastiska golfbanorna. Som turist finns det många olika aktiviteter du kan delta i, såsom båtturer, surfing och utforskning av mycket vackra grottor. På några av båtturerna är det möjligt att komma riktigt nära områdets natur och vilda djur såsom delfiner och valar. Guidade cykelturer i bergen organiseras också. För dem som vill ha en lugnare och mer avkopplande semester rekommenderas vinprovning eller en dag på en av de vackra sandstränderna.

Många anser att Algarves bästa stränder är belägna i den södra delen av regionen. Praia da Marinha anses till exempel vara en av Europas vackraste stränder. Förutom de många stränderna och det varma klimatet erbjuder Algarve också många historiska landmärken och sevärdheter, eftersom området har en lång historia som ett internationellt handelsområde och som en port för upptäcktsresanden till resten av världen. Naturligtvis måste vi också nämna de många golfbanorna av hög kvalitet och olika svårighetsgrader. Nedan har vi listat tre rekommenderade aktiviteter, men Algarve har även mycket annat att erbjuda.

1. CABO DE SÃO VICENTE

Cabo de São Vicente är en udde i Sagres kommun som med goda skäl är en av de mest kända historiska platserna i hela Algarve. Förr i tiden trodde människor att detta var världens ände. Det har också fungerat som ett landmärke för utforskare och handelsmän från Afrika och Amerika. De vackra klippformationerna, fyren och den fantastiska utsikten härifrån lockar årligen många turister. I fyren finns också ett kafé där du kan njuta av den fantastiska utsikten. Det enklaste sättet att komma hit är med bil, men buss är också ett alternativ. Cabo de São Vicente ligger 6 kilometer från Sagres stad och 40 kilometer från Lagos.

2. BÅTTUR LÄNGS KUSTLINJEN

En båttur längs kusten mellan Carvoeiro och Benagil är en unik möjlighet att få se imponerande klippor och grottor. Guiderna är vanligtvis lokala fiskare som pratar bra engelska, och en resa tar mellan 20 minuter och en timme beroende på vilken guide du väljer. Observera att tidigast kan boka en resa dagen innan, eftersom allt beror på vädret den dagen. Båtarna kan ta turisterna till till exempel Carvoeiro Beach, Algar Seco, Vale de Covo, Centeanes Beach, Calvary Beach, Benagil Beach och Marina Beach. Några av båtarna erbjuder också lunch som inkluderar grillade sardiner, sallad och bröd.

3. GUIDAD CYCKELTUR I NATIONALPARKEN RIA FORMOSA

En guidad cykeltur i den vackra naturparken Ria Formosa är ett prefekt alternativ för den som drömmer om en aktiv dag i ett naturområde. Det finns flera företag som arrangerar dessa guidade turer. De flesta turer börjar i Faro och fortsätter på cykelvägen Ecovia Litoral do Algarve längs havet och bergen. Resan tar vanligtvis tre timmar och det finns gott om tid för pauser, för att ta bilder och för att äta lite mellanmål.