Vanliga frågor

Måste jag alltid boka en villa långt i förväg eller har ni också, så kallade, sista minuten-alternativ?

Det går absolut att boka en villa med kort varsel. Men generellt sett bokas sommarmånaderna (juni till september) upp flera månader i förväg så vi rekommenderar att boka så tidigt som möjligt för denna tidsperiod. Ju tidigare du bokar, desto fler alternativ är tillgängliga och du har bättre möjlighet att hitta ett boende som uppfyller dina önskemål.

Behöver vi ta med egna sängkläder och handdukar?

Nej. Om ni reser till en utländsk destination behöver ni inte det och lakan och handdukar ingår alltid i priset. Eventuella undantag är alltid anvisade på villans profilsida.

Jag skulle vilja boka en villa, men hur gör jag det enklast?

Att reservera en villa gör du enklast genom att skicka en förfrågan. Gå in på villans profilsida, ange vilka datum du vill boka, klicka på “skicka förfrågan” och fyll i formuläret. Du kan även kontakta oss via mail eller telefon och meddela oss vart du vill resa, vilka datum, antal personer och om ni har några särskilda önskningar. Då kan vi hjälpa dig och erbjuda fler passande alternativ utefter dina önskemål.

Vem äger villorna? Bor det andra personer i villan under vår semester?

Ägaren är ofta en lokal person som bor i området/landet. När du hyr en villa eller lägenhet är den till ditt och ditt ressällskaps exklusiva förfogande. I vissa villor kan ägaren eller en fastighetsskötare bo på samma gård eller i ett grannhus och kan hjälpa dig med dina frågor och ge lokala tips under din semester. Detta är i så fall angivet på villans profilsida.

Hur betalar jag bokningen och när skall betalningarna utföras?

I dagsläget kan du betala med ditt betalkort eller kreditkort (Visa, Mastercard, Amex) via Paytrail. Det går även att betala via banköverföring. Meddela oss vid bokning du vill betala via din bank så skickar vi en faktura till dig. Villans förhandsbetalning (40% av totalkostnaden) måste betalas vid bokningstillfället och bokningen kommer att bli bekräftad först efter att förhandsbetalningen är gjord. Den slutliga betalningen (resterande 60% av totalkostnaden) skall betalas senast 9 veckor innan ankomsten till villan. Detaljerade boknings- och betalningsvillkor hittar du längst ner på vår hemsida.

Hur vet jag vilken typ av merkostnader som eventuellt kan tillkomma för bokningen?

Obligatoriska och valfria extrakostnader och tillval beskrivs på vår hemsida på varje villas profilsida. Eventuella extrakostnader kan till exempel tillkomma för slutstädning, användning av värme eller speciella tjänster, men dessa är alltid angivna i förväg på profilsidan eller i bokningsinformationen vi skickar till dig innan du betalar. Vanliga energikostnader är inkluderade i priset, om inte annat anges.

Vad är en turistskatt?

I vissa länder måste resenärer betala en så kallad turistskatt. Detta är en typ av kommunal skatt, som antingen ingår i villas hyreskostnad eller som betalas kontant på plats. Information om eventuell turistskatt står på villans profilsida. Turistskattens belopp varierar från plats till plats (från ca. 1 Euro / dag / person).

Var kan jag hitta den exakta adressen till villan?

Du kommer att få den exakta adressen och annan viktig information gällande ankomsten till villan när du betalat din slutbetalning. Villans exakta läge kan också begäras innan du bokar.

Var och hur får vi nyckeln till villan?

Innan ankomst kommer du att vara i kontakt med villans ägare eller ansvarig villapersonal på plats. De kommer att guida dig och svara på frågor gällare de praktiska detaljerna vid ankomst.

Vilken tid kan vi anlända till villan?

Incheckningstiden på ankomstdagen burkar vanligtvis vara runt kl. 14:00 - 16:00. Utanför högsäsongen är de flesta ägarna, eller de som är ansvariga för villan på plats, ofta flexibla när det gäller ankomsttiden till villan och kan anpassa sig utefter ert schema. Utcheckningstiden är vanligtvis runt kl. 10:00 men kan likt incheckningstiden vara flexibel beroende på föregående/följande gästers scheman. Var noga med att kommunicera med ansvarig villapersonal så att de vet när ni kommer.

Har villan en parkeringsplats?

Tillgången till parkeringsplatser skiljer sig från villa till villa. Om villan har en privat parkeringsplats eller garage står det angivet på villans profilsida. Du kan alltid höra av dig till oss om du vill ha ytterligare information.

Hur gör vi när det är dags att åka hem och lämna villan?

Vid slutet av er vistelse kontrolleras villan tillsammans med ägaren eller ansvarig villapersonal på plats. Om villan är i gott skick får du tillbaka depositionsavgiften du betalade vid ankomsten. Om depositionen betalades kontant får du tillbaka beloppet direkt och om du betalade med kreditkort återlämnas depositionsavgiften inom ca. 1-3 veckor.

Krävs slutstädning av villan?

Slutstädning i utländska fastigheter är alltid obligatorisk, och i en del villor ingår slutstädning i priset. Några av villorna tar ut en extra avgift för städning och detta är då angivet på villans profilsida.

Måste jag alltid hyra villan i en vecka från lördag till lördag, eller är andra hyresperioder möjliga?

Under högsäsongen från juli till augusti hyrs alla villor ut, generellt sett, lördag till lördag och den minsta hyresperioden är 7 dagar. Utanför dessa månader kan hyresperioden vara mer flexibel och du kan fråga om de olika datumen när du bokar. Ett bra och beprövat alternativ som vi kan rekommendera är att boka ett hotell för en eller två nätter om det skulle vara så att era flygtider inte matchar med villans hyresperiod.

Är det säkert att boka?

Ja. Villada är en nordisk aktör med huvudkontor i Finland och vi är noga med att granska kvaliteten på villorna. Vi garanterar en säker bokningsprocess och vår svenskspråkiga kundservice finns är tillgänglig innan, under och efter din resa. Du kan alltid mejla eller ringa oss om du har några frågor eller funderingar. Under sommaren 2017 tillbringade mer än 4000 resenärer sin semester i en av Villadas villor.

Kan Villada hjälpa mig att boka en transfer från flygplatsen till villan?

Ja. Genom kundservice är det möjligt att få hjälp med flygplatstransfer likväl som andra tjänster i villan.

Är alla villor för stora grupper, eller erbjuder ni mindre boenden för par?

Vi erbjuder inte bara stora villor. I vissa av villorna går det bra att endast hyra ett rum, och ni behöver alltså inte hyra hela villan. Vi erbjuder också mindre villor och lägenheter som passar utmärkt för par och mindre ressällskap. Skicka ett meddelande till oss så hjälper vi gärna till att hitta passande alternativ.

Jag har skickat en förfrågan men inte fått något svar. Varför?

Vi svarar alltid på alla förfrågningar inom en arbetsdag. Om du inte har hört från oss på över 48 timmar efter att du skickat din förfrågan eller mail så kan det vara så att vårt e-postmeddelande har hamnat i din skräppost. Om du inte hittar ett meddelande i skräppost-inkorgen så ber vi dig vänligen att kontakta oss på info@villada.se eller på telefon så att vi kan reda ut vad som gått snett.

Har du fler frågor som du inte har fått något svar på ännu?

Skicka ett e-postmeddelande till oss på info@villada.se, så hjälper vi dig mer än gärna!