Hem / Blogg / Sicilien

Sicilien

24.03.2017

Medelhavets största ö Sicilien tillhör Italien och allt det underbara som hör Italien till finns även här. Sicilien har både badorter, pittoreska städer, vingårdar och små byar, men även Europas största aktiva vulkan, kristallklart vatten och en årsmedeltemperatur på 18 grader. Varför inte hyra en villa på Sicilien i sommar?

Sicilien är ett av de bästa resmålen i Europa under försommaren. Ön har redan hunnit vakna till liv och slå ut i blom när vi hemma i Sverige knappt kan ana vårens ankomst. Sicilien erbjuder garanterat någonting för alla. Du kan vandra, dyka, spela golf eller frossa i all den underbara maten. Är du ute efter en strandsemester är ön fylld med vackra stränder. Ofta ligger de inklämda i små vikar eller bukter omgivna av klippor. Sicilien är känd för sin skönhet och definitivt värt ett besök!

Resa till Sicilien

Du tar dig enkelt till Sicilien med direktflyg till städerna Palermo eller Catania. Beräknad flygtid från Stockholm/Arlanda är 3 timmar och 40 minuter. Vill du se mycket av Sicilien är hyrbil perfekt, men det går även utmärkt att ta sig runt med buss eller tåg.


Välj resmål

På vår hemsida hittar du villor runt om Sicilien. För att hjälpa dig på traven när du bestämmer dig vilken ort i Sicilien som ska bli ditt nästa resmål, har vi skrivit en liten guide över de populäraste resmålen på Sicilien.


Palermo är Siciliens huvudstad och största stad. Detta resmål passar perfekt för dig som är intresserad av historia och arkitektur - Palermo vimlar nämligen av historiska byggnader! En av de mest kända är Basilikan Cappella Palatina.

När du känner dig mätt på historiska lämningar kan du koppla av i en park eller besöka någon av stadens matmarknader. Palermos mest kända matmarknad Mercato Della Vucciria ligger i stadens östra del. Eftersom du befinner dig på Sicilien kan du självklart även åka till stranden. Bara 30 minuters bussresa från Palermos centrum ligger stranden Mondello som med sitt turkosa vatten, vita sand och byggnader i libertystil är rankad som en av Siciliens bästa stränder.


Boende: I Palermo kan du bo till exempel i charmiga Villa Vela eller härliga Villa Moro.


Vill du åka till en badort är lilla hamnstaden Cefalu stället för dig! Denna charmiga medeltida stad har en kilometerlång strand fylld med restauranger, friluftsbad och solstolar mitt i staden. I Cefalu finner du även trånga medeltidsgränder, gelaterior, kullerstensgator, charmiga gamla hus samt massvis med små kaféer och barer.


Boende: I Cefalu kan du bo till exempel i Villa La Vista eller Villa Rosalia.


Catania är den största staden på Siciliens östkust. Staden ligger i närheten av vulkanen Etna som är Europas största aktiva vulkan som sträcker sig till runt 3 300 meter över havet.

Catania erbjuder någonting för alla. Historieälskaren kan besök Piazza del Duomo, beundra Cataniakatedralen och strosa längs med Via dei Crociferi som är med på UNESCO:s världsarvslista. Den shoppingsugna däremot kan ta sig till Via Etnea för det bästa utbudet affärer, medan den som gillar att vandra kan göra en hiking-utflykt till Etna.


Boende: I Catania kan du bo i till exempel Apartment Acicastello eller alldeles vid foten av Etna i Villa Flora.


Söder om Catania ligger hamnstaden Syrakusa. Grundad av grekerna 734 f.Kr. är Syrakusa perfekt för dig som gillar historia, mytologi och arkitektur. Syrakusa var en av de första grekiska kolonierna på Sicilien. Till Syrakusas sevärdheter hör bland annat ruiner av grekiska tempel samt världens äldsta gata Via Dione. Syrakusa är även Santa Lucias hemstad och här finner du också katakomberna där hon först begravdes.

Befinner du dig i Syrakusa lönar det sig definitivt att även utforska övriga sydöstra Sicilien, såsom Ragusa, Noto, Modica och Vendicari. Alla dessa finns dessutom med på UNESCO:s världsarvslista.


Boende: I Syrakusa kan do bo till exempel i Villa Stella Marina eller Villa Hermes. Vill du däremot bo någon annanstans på sydöstra Sicilien kan du till exempel välja Villa Mannera i Vendicari eller Villa Terranova i Modica.


På Siciliens västkust ligger staden Trapani. Trapani är precis så som du föreställer dig en typisk italiensk stad. Gränderna är smala, fasaderna slitna men ståtliga, tanterna gamla och krökta, bilarna små och männen som tagna ur en maffiafilm. Gamla staden är fylld med små barer och kaféer, en fiskmarknad med farbröder som skrattar och vinkar och här säljs några av Italiens bästa olivoljor.

Värt ett besök är definitivt de Egadiska öarna; Favignana, Levanzo och Marettimo. Endast 15 minuter från hamnen i Trapani möts du av underbart vackert vatten och spektakulär natur! Här kan du bada, cykla, vandra eller besöka sevärdheter såsom “det romerska badet eller en grotta med stenåldersristningar. Ett annat ställe värt att besöka är bergsbyn Erice som ligger 800 meter över havet. Du tar dig hit med linbana från Trapani, och utsikten så väl under färden som framme är fantastisk! Byn har bevarat sin ringmur och medeltida karaktär och är fylld med bl.a. vackra kyrkor och en borg från 1200-talet.


Boende: I Trapani kan du bo till exempel i Villa Agaver, Villa Dei Pini eller Villa Trapani.

Du kan kolla in alla våra villor på Sicilien här.

Se även dessa artiklar

Restips
Portugal - Troia 
Restips
Dubrovnik 
Restips
Italiens stränder