Hem / Blogg / Portugal - Troia

Portugal - Troia

03.02.2017

Med milslånga sandstränder som sträcker ut sig i Atlantens vågor är Troiahalvön Portugals paradis, perfekt för en romantisk getaway med din partner, en välförtjänt semester med hela familjen eller en golfresa tillsammans med vänner.

När man blickar ut över sanddynerna och Atlantens klarblåa vatten är det är svårt att tro att man befinner sig endast en timmes resa söder om storstaden Lissabon. Troiahalvön är belägen mellan floden Sado och Atlanten. Halvön har Portugals bäst bevarade naturområden och är omringad av berg som skyddar från regn och kalla vindar. Du tar dig enkelt och snabbt till detta paradis med färja från hamnstaden Setubal.

Väl framme möts du av en 17 kilometer lång sandstrand och klarblått vatten. Kasta dig direkt ner i solstolen eller ta dig ett dopp i det blå. För den mer äventyrliga bjuder Troia på en rad olika aktiviteter. I havet kan du vindsurfa, segla eller ta en båttur för att få syn på delfiner - det sägs att det kryllar av dem här! På land kan du ta en cykeltur längs med cykelleden som korsar halvön eller fågelskåda i någon av halvöns tre olika naturparker. För golfälskaren bjuder Troiahalvön på en av Portugals bästa golfbanor: Troia Golf Championship Course, designad av amerikanska arkitekten Bobby Jones.

När du blir trött kan du ta dig till Troia Marina för en måltid på någon av de olika restaurangerna eller göra ett besök till hamnens kasino. Alternativt kan du ta färjan tillbaka över till Setúbal där utbudet av restauranger, barer och affärer är stort.

Övernattar gör du enkelt i någon av Villadas villor, till exempel i Villa Lara som är belägen i den inre delen av Troia. Villan har direkt tillgång till stranden och rymmer upp till 24 personer. Perfekt semesterbostad för ett större sällskap! I trädgården som sträcker sig ända ner till stranden finns ett inhängnat poolområde med en stor pool.För den som söker en aktiv semester är Villa Aqua med egen tennisbana, biljardbord, pool och kajaker perfekt! Villan ligger precis vid havet och med sina fem sovrum rymmer villan sammanlagt elva personer.Är ni flera familjer som reser tillsammans och gillar att umgås men även önskar lite privatliv är Villa Mediterranica, som består av tre lägenheter som rymmer sex personer var, ett ypperligt alternativ. Villan har både en modern fasad och inredning och i trädgården finns en härlig pool. Till stranden är det endast 300 meter.Oberoende om du är ute efter ett äventyr eller bara vill en lugn strandsemester är Troiahalvön det perfekta alternativet. Långa sanddyner, klarblått vatten, underbara naturområden, nära till storstäder, högklassiga villor - what's not to love? Boka din villa på drömhalvön redan idag! Här kan du se alla våra villor på Troiahalvön.

Se även dessa artiklar

Restips
Sicilien 
Restips
Dubrovnik 
Restips
Italiens stränder